Lajme

Shoqatat e luftës kërkojnë që 5 maji të shpallet Ditë e Dëshmorëve


Publikuar më:


Shoqatat e dala nga lufta, e familjeve të dëshmorëve, invalidëve dhe veteranëve nesër pritet që t`ia  dorëzojnë një kërkesë Kuvendit dhe Qeverisë së Kosovës në mënyrë që ta zyrtarizojnë 5 majin si Ditë të Dëshmorëve.

“Shtojmë se festë zyrtare këtë datë e ka Republika e Shqipërisë, si dhe ajo e Maqedonisë, për Dëshmorët e Kombit të Luftës së UÇK-së, andaj është në logjikën e gjerave që një komb të ketë edhe një festë të përbashkët për Dëshmorët e Kombit. Arsyetimi bashkë me kërkesën do të bëhen publike nesër në konferencën për shtyp. Prishtinë, më 3. 5. 2016 Për Shoqatat e dala nga Lufta e UÇK-së Xhavit Jashari, kryetar” bëhet e ditur në një kumtesë për media të këtyre shoqatave, transmeton Klan Kosova

Comments
To Top