Lajme

Remzi Baloku, vendoste flamuj në qytetet e Kosovës, kur pakkush guxonte (Video)


Publikuar më:


Ai, bashkë me shokë, më pas i kishin vendosur nëpër Pejë dhe qytete tjera të Kosovës.

Në këtë aksion kishin shpërndarë edhe afishe, tregon Baloku.

Flamujt e qepur i vendosnin në shtëpi, në rrugë, e në shtylla elektrike, zakonisht gjatë natës.

Remzi Baloku , me 28 nëntor 1959 thotë ta ketë themeluar edhe organizatën ilegale për bashkimin e trojeve Shqiptare  e cila kishte 42 anëtarë të besueshëm.

Ai ishte arrestuar më 1964 shkaku vendosjes së flamujve dhe tubimeve që mbante, për çka u dënua me shtatë vjet burg.

.

Comments
To Top