Uncategorized

Rama: Investimet tërheqin vëmendjen e të huajve


Publikuar më:


Himarë

 

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, që inspektoi punimet, beson se të tilla investime do të ndihmojnë në rritjen e vëmendjes së turistëve të huaj ndaj Shqipërisë.

“Ne kemi bërë përpjekje të konsiderueshme, për të sjellë në këtë zonë investime që nuk kanë ardhur më parë. Investime që synojnë të ndihmojnë drejtpërdrejt vet bashkitë dhe të rrisin kapacitetin e tyre për të pasur më shumë fuqi tërheqëse për turistët. I kemi dhënë mundësi që nuk i kanë pasur më parë”, deklaroi kryeministri Rama.

Një prej këtyre mundësive është investimi për ndërtimin e shëtitores buzë detit edhe në Qeparo. Me një gjatësi prej më shumë se një kilometër, me ndriçim dekorativ, 3 sheshe dhe 10 shatërvane, shëtitorja në Qeparo është për kryeministrin Rama një nga ato investime të bëra për herë të parë, që transformojnë dhe nxjerrin nga harresa disa nga zonat më tërheqëse për turistët.

Sipas të dhënave zyrtare, numri i turistëve është rritur ende pa nisur sezoni, ndërsa sipas projeksioneve të autoriteteve priten 500 mijë turistë më shumë se vitin e kaluar, të cilët do të ndikojnë në hapjen e një treguesi të rëndësishëm për ndikimin pozitiv në ekonomi dhe hapjen e 5.500 vendeve të reja të punës në turizëm.

The post Rama: Investimet tërheqin vëmendjen e të huajve appeared first on Lajminet.

Comments
To Top