Ferizaj

Promovohet libri “Më lërni të dua” i autores Nerma Rushiti


Publikuar më:


Ferizaj.09.12.2017. Në Qendrën e Kulturës në Ferizaj sot është promovuar libri “Më lërni të dua” i autores Nerma Rushiti.
Ky është libri i parë i autores Rushiti i cili ka brumbulluar krijimtarinë e sajë.
Në këtë promovim morën pjesë dashamirë të fjalës së shkruar dhe artistike.
Për përmbajtjen e librit me këtë rast ka folur edhe recensenti i librit Lulzim Tafa i cili tha se kjo krijuese me punën e sajë premton se plejadës së shkrimtarëve në gjuhën shqipe po I shtohet edhe një krijuese e re.

“Shqetësimet e veta jetësore i shndërron në materie poetike. Me një gjuhë të tillë poetike të pa ngarkuar figurativisht poetja shkon në drejtim të theksimit të individualitetit të sajë . Hëna si figurë, vetmia si gjendje, frika si reflektim që del nga realiteti jetësorë janë emblemat e kësaj poezie. Përmes këtij libri të parë të poezive mund të themi se Nerma e fillon me hapa të sigurt rrugëtimin e sajë të poetit. Nga këto poezi mundë të shpresojmë se Nerma do të formoi mjaftueshëm individualitetin e sajë mjaftueshëm në poezinë shqipe” tha Lulzim Tafa, recensent i librit “Më lërni të dua”
Ndryshe ky është botimi i parë i Nerma Rushitit e cila me poezi filloi të merret qysh si nxënëse e gjimnazit dhe ka vazhduar deri në kurorëzimin e këtyre shkrimeve me botimin e parë të këtij libri.
Me këtë rast u lexuan edhe disa poezi nga libri “Më lërni të dua”

To Top