Editorial

Pavarësia e Kosovës brenda Arkitekturës së Shqipërisë Etnike


Publikuar më:


 

Në prag të 10 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës , mbarë Kombi Shqiptarë të jetë më i bashkuar e i konsoliduar si Komb në Ballkan.
Deri të dita kur është Pavarësuar Kosova është një Përpjekje mbarëkombëtar i gjithë Shqiptarëve si brenda trojeve etnike edhe në mërgatë.
Vetëm Dëshmoret kanë përmbyll misioni për Lirinë e Kombit Shqiptar .
Prandaj Pavarësia e Kosovës duhet konsideruar si një hap drejt Shqipërisë Etnike në koordinim të ngushtë me Amerikën dhe NATO, në.

“Shqiptarë ! Kosova për ne nuk është një tokë e huaj që duam të pushtojmë, por gjysma e kombit dhe duhet ta mbrojmë.
Kombi ynë është një nga më të vjetrit në Ballkan dhe n’Evropë.
Ekzistencën e sotshme të tij e ka paguar nëpër shekuj me një derdhje gjaku që kapërcen çdo masë e çdo përfytyrim ka qëndruar me trimëri të gjitha invadimeve gjatë historisë.
Çdo Shqiptar i çfarëdo ideje politike qoftë, duhet të mendojë për Kosovën , duhet ta thotë një fjalë për Kosovën, duhet të bëjë diç për Kosovën .
Kosova është gjysma e jonë.
Duhet t’a dimë, Shqiptarë , se jeta e jonë, e ardhmja e jonë si popull e si komb, do të varen nga vullneti, puna dhe organizim i ynë.”
(Prof. Abaz Ermenji
Kryetar i Komitetit Kombëtar -Demokrat “Shqipnija e Lirë”
Fjalim në Kongresin e parë Botrore Chicago 24-25 Nëntor 1973)

Gjithë Kombi Shqiptarë të festoj me Plisin e Bardhë në Kokë , në 10 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës .
Të punojmë të gjithë që sa ma shpejtë ta Bëjmë Shqipërinë Etnike dhe mbarë Kombi Shqiptarë të jetë i Lirë .

Me konsideratë
Prof .Hyzri Salihu
Koordinator i FBKSH,së
Shqipëri Etnike -Mërgatë

To Top