Ferizaj

Në Sazli të Ferizajt përkujtohet dëshmori Arsim Rexhepi


Publikuar më:


Në Sazli të Ferizajt është përkujtuar  dëshmori  i kombit Arsim Rexhepi  dhe është shënuar dita e shkollës e cila mbanë emrin e dëshmorit.

Me rastin e  përkujtimit të rënies së dëshmorrit  dhe shënimit të Dits së Shkollës “Arsim rexhepi” morën pjesë deputeti  Elmi Reçica, drejtori I Arsimit të Ferizajt Afrim Llabjani, drejtor të Qeverisë komunalë, udhëheqës të  Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, familjarë , nxënës të shkollës dhe shumë qytetarë.

Me këtë rast në një fjalë rasti  deputeti Elmi Reçica ka çmuar lartë veprën heroike të dëshmorit Arsim Rexhepi i cili ra  në Altarin e Lirisë në Betejën e Koshares.

“Ndihem krenarë  që sot gjendem në shënimin e Ditës së Shkollës e cila  me shumë krenari mbanë emrin e  luftëtarit të Lirisë, Dëshmorit të Kombit,Arsim Rexhapi  i cili ra në altarin e lirisë  në luftimet  e Betejës së Koshares” ka thënë Reçica.

Reçica tha se  Dëshmorët janë ata të  cilët  na obligojnë që të çojmë amanetin e tyre në ndërtimin e shtetit, të  bëjmë realitet ëndrrën e tyre për të cilën ata dhanë më të shtrenjtën, jetën e tyre.

Në fjalën e tij Reçca tha se edhe kontributi i tijë në këtë drejtim nuk do të mungojë asnjëherë dhe asnjëherë nuk do të ndalet në punën e tij drejt krijimit të kushteve sa më të mira për qytetarët e sidomos nga bashkëqyetarët  ferizajas.

“Jam angazhuar personalisht që të iniciojë kërkesën e qytetarëve   dhe ta drejtojë në  institucionet përkatësë  për kyçje në autostradën “Arbën Xhaferi”. Kjo kyçje do të filloi në rrugën “Driton Islami” dhe do të  përshkojë fshatrat Sazli  dhe Papaz e që njëherit di ti bie rreth lumit  të Sazlisë dhe  shkollës “Arsim Rexhepi”. Bashkariishtë  me institucionet  përgjegjëse  qo të përkushtohemi  që të realizojmë  ndërtimin e shkollës së  re në një hapësirë  publike ndërmjet fshatrave  Sazli dhe Papaz  si dhe në rehabilitimin e lumit të Sazlisë” ka thënë  deputeti Reçica

Në fund u vendosën kurora të freskëta me lule pran bustit të dëshmorit Arsim Rexhepi, ndërsa nxënësit shfaqën një program të pasur kulturo-artistik.

To Top