Uncategorized

Misteri i fotografisë së bërë në Shqipërinë e vitit 1940


Publikuar më:


Përmes kësaj fotoje, profesori jep një mesazh të fortë për jetën që përfaqësohet nga fëmija dhe vdekjen që gjendet poshtë këmbëve të vogëlushit.

Postimi i Gjokutajt:

Foto e bërë në vitin e largët 1940 në varrezat e Bogës. Vras mendjen pse më josh kjo fotografi.

Imazhi i varrezave ngjall gjithnjë emocion: vdekje, dhimbje, mall… Gurë varri dhe kryqe, përkohësi dhe përjetësi…

Në këtë foto kuptime të tilla mbeten në periferi. Në plan të parë del fëmija. Jetim? Tek varri i nënës? Varfëri… Kryqi në dorën e tij dhe lodrat në duart e fëmijëve sot… Kush ishte dhe ku është, në se është? Nga vijmë e ku shkojmë?…

Ndruaj se, po të ishte bërë me teknikat e sotme dhe me ngjyra, nuk do të më ngashënjente kaq shumë. Mbingopje nga fotografia e celularëve? Epërsi e teknikave të vjetra? Apo ligështim nga rrjedhja pa mëshirë e kohës?…

The post Misteri i fotografisë së bërë në Shqipërinë e vitit 1940 appeared first on Lajminet.

Comments
To Top