Tech

Mendoni se telefoni Apple ngadalsohet sapo në treg del versioni i ri? Studimi nga Harvardi zbulon strategjinë një vjeçare të kompanisë Apple


Publikuar më:


Ajo që dyshohej prej vitesh tashmë është vërtetuar shkencërisht ! Kompania Apple duket se saboton aparatët celularë iPhone pak kohë para se të nxjerrë në treg një version më të ri.
Sipas disa përdoruesve, produktet e Apple kanë tendencën të zgjasin rreth 2 ose 4 vite dhe pas kësaj kohe ngadalsohen aq shumë saqe një përdorues detyrohet të blejë një telefon të ri. Nocioni i “vjetërsisë së planifikuar” nuk është i ri e për fat të keq është strategjia e shumë komapnive, përfshirë dhe Apple.
Konsumatorët e kujdesshëm kanë spekuluar për vite me rradhë se kompania e ka këtë një strategji të veten dhe një studim nga Universiteti i Harvardit duket se e vërtetoi këtë gjë me fakte.

1dwapplesource
Profesori i ekonomisë në Harvard, Sendhil Mullainathan doli në përfundimi se çdo vit me daljen në treg të një iPhone të ri rapotoheshin defekte të celularëve të versioneve më të vjetër.

To Top