Ferizaj

Mbahet mbrëmje poetike në përkujtim të jetës dhe krijimtarisë së poetes Shpresa Vinca – Tuda


Publikuar më:


Ferizaj.15.09.2018. Alter Habitus në bashkëpunim me Klubin letrar “De Rada” dhe Komunën e Ferizajt, në sheshin “Ismail Kadare” organizuan mbrëmje poetike në përkujtim të jetës dhe krijimtarisë së poetes Shpresa Vinca – Tuda. Në pjesën e parë të takimit, udhëheqësit Elife Krasniqi, Gazmend Bytyçi, Albion Sherifi dhe Jeta Rexha, folën për jetën e poetes dhe lexuan poezi të saj, ndërsa në pjesën e dytë u paraqitën me krijimet e tyre poetët mysafirë të mbrëmjes: Agim Vinca, Dije Demiri – Frangu, Kaltrina Lohaj dhe Mirlinda Koxha. Ndërsa mbrëmja u mbyll me dokumentarin kushtuar Shpresa Vinca – Tudës, përgatitur nga biri i saj, Uran Tuda dhe këngën për të, interpretuar nga e bija Fitnete Tuda, që ishin po ashtu mysafirë të mbrëmjes. Kjo mbrëmje ishte pjesë e edicionit të parë të serisë së ngjarjeve letrare nëpër qytetet e Kosovës ‘Letërsia Lëvizëse’ – edicion ky i organizuar me qëllim të përkujtimit të jetës dhe krijimtarisë së shkrimtarëve: Fehime Selimi, Shpresa Vinca Tuda dhe Mirko Gashi.

.

.

.

.

.

Shfrytëzimi i materialeve të ferizajpress.com nga ndonjë website ose medium tjetër, pa e cekur burimin e materialit, është shkelje e drejtave autoriale dhe është i ndaluar.

Redaksia| Tel: +383 44 733 733
E-mail: redaksia@ferizajpress.com

Marketing| Tel: +383 49 806 106
E-mail: marketing@ferizajpress.com

Facebook

To Top