Uncategorized

INSTAT: Rritje dramatike e aksidenteve, më shumë femra të plagosura


Publikuar më:


Gjithashtu, numri i personave të vdekur nga aksidentet është 54 persona (45 meshkuj dhe 8 femra), duke shënuar një rritje me 3.8 %, krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit 2015.

“Numri i personave të plagosur është 500, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar është rritur 3,3 %. Referuar të njëjtës periudhë krahasimi, numri i personave të plagosur femra është rritur 11,3 %, ndërkaq tek meshkujt ky tregues nuk paraqet ndryshim”, thuhet në Buletini Statistikor të tremujorit të parë të Institutit të Statistikave, raporton Syri.net.

Shumica e aksidenteve, 354 kanë ndodhur për faj të drejtuesve të mjeteve, ndërsa 67 për faj të këmbësorëve.

Rrugët urbane janë ato që kanë njohur më shumë aksidente (199), më pas ato interurbane (154). Më pak aksidente kanë ndodhur në rrugët rrugët lokale (47) dhe autostrada (21).

 

.

Comments
To Top