Shëndetësi

Hulumtimi: Antibiotikët rrisin rrezikun e zhvillimit të gurëzve në veshka


Publikuar më:


Fëmijët dhe personat e rritur të cilët marrin shpesh pesë lloje antibiotikësh mund të kenë gjasa më të mëdha për zhvillim të gurëzve në veshka sesa njerëzit të cilët nuk i marrin.

Shkencëtarët kanë studiuar shpenzimin e antibiotikëve në bazë të kartonëve shëndetësorë elektronikë të 25.981 njerëzve të cilët kanë pasur gurëz në veshka dhe në atë grup të kontrolluar prej 259.797 pacientëve të ngjashëm të cilët nuk kanë pasur gurëz në veshka në periudhën na viti 1994 deri më 2015,

To Top