Lajme

Gjermani, zvogëlohet ndjeshëm popullsia e re


Publikuar më:


Sipas Destatis, grupmosha 14-17 vjeç që në vitin 2006 përbënte 4.4 të popullsisë gjermane, në vitin 2016 ka rënë në 3.8 për qind.

Popullsia e Gjermanisë, e cila me 82.8 milionë banorë është vendi më i populluar në Bashkimin Evropian, vazhdimisht shkon duke u plakur.

Një analizë e kryer nga Destatis në vitin 2015 kishte paralajmëruar se popullsia mbi 65 vjeç do të rritet, duke sugjeruar se kjo grupmoshë, e cila përbënte 20 milionë nga popullsia totale prej 80.7 milionë në vitin 2013, do të përbëjë 33 milionë të popullsisë totale prej 67.6 milionë në vitin 2060.

Parashikimet po ashtu kanë alarmuar se nga viti 2020, efektet e popullsisë së plakur do të ndihen fuqishëm në ekonomi dhe fushat e tjera.

To Top