Ferizaj

“Albumi pianistik” i krijuesit Shaban Ratkoceri, vepër e mirëfilltë muzikore


Publikuar më:


Një libër me vlera të rralla artistike po vlerësohet nga kritika albumi pianistik i krijuesit, Shaban Ratkoceri, i cili ditë më parë doli nga shtypi.

Opusit të veprave muzikore këtyre ditëve i është shtuar edhe një album pianistik i krijuesit ferizajas, profesorit të muzikës Shaban Ratkoceri.Kjo është vepra e tretë artistike e tij, ndërsa gjatë një bisede, autori thotë se ajo është pritur mirë nga kritika dhe se ky album u dedikohet nxënësve dhe studentëve të muzikës.Paralajmëron edhe projektet tjera, teksa shprehet se është tepër sfiduese të merresh dhe të botosh vepra vepra të mirëfillta muzikore.

Dashamirët e muzikës këtyre ditëve e kanë mundësinë që të njihen me librin më të ri të profesorit të muzikës Shaban Ratkoceri,. Ky libër ditë më parë doli nga shtypi dhe përbën librin e tretë në opusit krijues të autorit.Gjatë një bisede për Televizioni Liria profesor Shaban Ratkoceri, fletë për librin dhe vlerat e tij duke thënë se në esencë libri përbën një album pianistik me krijimet e tija muzikore
Për më tepër profesori Shaban Ratkoceri, shprehet si ky është libri i pari i këtij lloji në Kosovë dhe se është pritur mirë.Shpjegon se u dedikohet nxënësve dhe studentëve të muzikës.
Në këtë kohë kur antivlera ka zë vend, botimi i një libri me vlera artistike është sfidë ne vete, thotë autori.Madje shton se vetëm vullneti dhe dëshira për tu marrë me muzikë i tejkalon vështirësitë.
Ndryshe, opusi krijues i tij pritet të rritet edhe me veprat tjera artistike.Profesori Shaban Ratkoceri thotë se ka edhe projektet tjera,ndërsa botimin e kësaj libre e ka mundësuar Drejtoria për Kulturë e Ferizajt,trasnmeton Televizioni Liria.

To Top