Shëndetësi

A e keni ditur?! Kjo vitaminë e zvoglon rrezikun nga KANCERI


Publikuar më:


Vitamina D njihet për forcimin e eshtrave dhe muskujve dhe ka benefitet e saj.

Ajo mbron kundër sëmundjeve respiratore dhe neurologjike dhe mund të parandalojë kancerin, thonë studimet.

Mjekët këshillojnë të merren 10mcg në ditë vitaminë D.

Meshkujt dhe femrat me nivele të larta të vitaminës D në organizëm janë 20 për qind më pak të rrezikuar të preken nga kanceri, thonë ekspertët.

Vitamina prodhohet në lëkurë gjatë ekspozimit në diell, por edhe përmes konsumit të peshqve ose vezëve./Infokusi/

To Top