Shëndetësi

7 gjëra që dëmtojnë trurin, ndër to ajri i ndotur


Publikuar më:


Shëndeti mendor pa dyshim që ka rëndësi jetike në mirëqenien e njeriut.

Për atë, ju ftojmë të lexoni disa situata me të cilat mund të dëmtoni trurin tuaj, e që disa prej tyre në pamje të parë nuk duken edhe aq me peshë.

Mungesa e mëngjesit:njerëzit të cilët nuk hanë mëngjes, si pasojë do të kenë sasi të vogël të sheqerit në gjak

Sjelljet e tepruara: shkaktojnë forcim të arterieve të trurit, gjë që çon në uljen e fuqisë mendore.

Thithja e ajrit të ndotur: zvogëlon furnizimin me oksigjen në tru, duke çuar në zvogëlimin e efiçencës së trurit.

Mungesa e gjumit: gjumi i jep mundësi trurit të pushojë. Koha e gjatë pa gjumë, do të përshpejtonte vdekjen e qelizave të trurit.

Duhani: shkakton tkurrje të shumëfishta të trurit dhe mund të çojë drejt sëmundjes Alzheimer

Të vësh në punë trurin gjatë sëmundjes: të punuarit shumë, ose studimi kur je sëmurë, mund të çojë në rënie të efiçencës së trurit.

Të folurit rrallë: bisedat intelektuale do të rrisin efiçencën e trurit.

To Top