Shëndetësi

5 gjëra të rëndësishme për peshën e bebes suaj që asnjëherë nuk duhet t’i injoroni


Publikuar më:


Tanimë që jeni një prind, duhet të keni kujdes edhe për peshën e foshnjës suaj se si ajo vazhdon të jetë normale apo jo.

Sipas OBSH, foshnjat duhet të peshojnë rreth 3 kg në lindje, 5 kg deri në 3 muaj, 6 kg në 6 muaj, 7 kg në 9 muaj dhe rreth 10 kg në rreth 12 muajve.

Kjo është një fazë shumë e ngadalësuar e fitimit të peshës së bebes, transmeton Gazeta Shneta.

Bebet nuk mbesin me peshë të njëjtë gjatë tërë kohës, por nëse bebja vetëm po humb peshë atëherë ky mund të jetë një shkak që ju duhet të shqetësoheni.

Kur duhet ta vizitoni mjekun për peshën e bebes?

Nëse foshnja juaj vazhdon të humbasë peshë dhe nuk po i afrohet peshës ideale për moshën e tij, atëherë duhet menjëherë të këshilloheni me pediatrin.

Rritja e frekuencës së ushqimit mund të ndihmojë në kapërcimin e ngadaltë të peshës së foshnjës.

Nëse fëmija juaj po humb peshë, atëherë mund të jetë një zgjidhje e duhur ushqimet me kalori të lartë./Gazeta Shneta/

To Top